Veelgestelde vragen

Ik heb een idee voor een tattoo, moet ik dan eerst op gesprek komen?

Ja, Haarlem Tattoo spreekt je graag van tevoren. Samen kunnen we beter bepalen welk ontwerp bij  je past. Ook wanneer je een bestaande afbeelding hebt, helpt het om erover in gesprek te gaan. Een tattoo is wat ons betreft niet iets waar je in een opwelling voor kiest. Goede voorbereiding is noodzakelijk. Een gesprekje vooraf hoort hier gewoon bij.

Een uitzondering geldt voor ‘kleine’ tattoos zoals letters, hartje, vlindertje of een infinity symbool. Deze kunnen direct – op afspraak – getekend worden. Voorbeelden van kleine tattoos vind je in de portfolio’s . Twijfel je of een gesprek nodig is? Mail dan even.

Mag ik ook gewoon vrij inlopen voor informatie of een prijsopgave? 

Je kunt op zaterdag langskomen zonder afspraak. Wij zijn iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur geopend. Let wel op: er zijn soms uitzonderingen. Deze melden wij op de website en Facebook, dus check eerst even.

Wat neem ik mee naar een gesprek?

Weet je nog niet goed weet wat je wilt laten zetten? Neem zoveel mogelijk printjes met ideeën mee. En ook voorbeelden van tattoos die je aanspreken. Daarmee krijgen wij een goed beeld van jouw stijl en persoonlijke voorkeuren. Wil je tekst in je tattoo verwerkt hebben? Kijk dan alvast eens naar lettertypes. Hier vind je er heel veel.

Mag ik mijn eigen tekening meenemen?

Ja, natuurlijk mag dat. Soms moeten we deze wel bewerken, om de tekening geschikt te maken als tattoo. Wij behouden altijd het recht om een wens of specifiek ontwerp niet verder uit te voeren. Voor Haarlem Tattoo is het belangrijk dat het ontwerp klopt. Een tattoo is een kunstvorm, geen stempelwerk. Om deze reden biedt Haarlem Tattoo altijd de mogelijkheid om een uniek – en als tattoo geschikt – ontwerp te maken.

Ik kan niet tekenen, maar heb wel een idee op papier

Neem het vooral mee. Het maakt niet uit hoe primitief het (volgens jou) is. Ons geeft het een beeld van jouw voorkeur en stijl. En we love Pinterest. Je kunt ook een bord aanmaken met daarop alle ideetjes die je leuk vindt. En dat mogen foto’s, tekeningen, voorbeelden, filmpjes, van alles zijn.

Zijn er kosten verbonden aan een gesprek?

Nee, het gesprek is oriënterend en kosteloos.

Zodra we voor je gaan ontwerpen, zijn er kosten. Ontwerpen kost tijd, die wij er graag voor nemen, vandaar dat hier een vergoeding tegenover staat. Een ontwerp voor een kleine tattoo kost €25-, een grote(re) tattoo €50-. De betaling voor het ontwerp en/of de aanbetaling moeten worden voldaan wanneer we een afspraak maken voor het zetten van de tattoo. Gedetailleerde informatie over aanbetalen en de kosten van ontwerpen en zetten, vind je hier.

Het ontwerp past niet helemaal bij mijn idee

Dat kan, soms is het lastig om gelijk het juiste format te vinden. Als dit gebeurt, benaderen we de tattoo opnieuw. Het kan zijn dat de afspraak voor het zetten dan verzet moet worden, omdat er te weinig tijd overblijft voor het aanpassen van het ontwerp. Meer tijd is vooral nodig als als het idee radicaal verandert. De tattoo dient dan opnieuw uitgetekend te worden. Een kleinere aanpassing kan uiteraard altijd.

Soms moet je weer even langskomen om alles – suggesties en wijzigingen – door te spreken. Overleg daarom goed met ons wat je wilt en geef je ontwerper ook de vrijheid om te kunnen tekenen.Wanneer je teveel eisen en ‘beperkingen’ oplegt, is het geen soepel proces meer. Hiermee beperk je de ontwerper alleen maar.. het is een samenspel.

Moet ik (aan)betalen als ik een afspraak maak voor het zetten, en waarom? 

Wij reserveren tijd voor jou om de tattoo te zetten. Als jij (onverhoopt) last minute afbelt, ontstaat er een ongewenst gat in onze agenda. Annuleer je de afspraak tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren? Je ontvangt een tegoedbon ter waarde van de aanbetaling. Bij annulering betalen we de aanbetaling – in geld – niet terug. Annuleer je korter dan twee dagen van tevoren? De aanbetaling (en dus ook het recht op een tegoedbon) vervalt. Ja afmelding geldt alleen wanneer er echt contact met een van de medewerkers van Haarlem Tattoo is geweest. Dan weet je in ieder geval dat de afmelding ontvangen is.

Dien ik echt op tijd te komen?

Als er een afspraak staat, zowel voor het zetten of voor doornemen van het ontwerp, kom dan op tijd. Wanneer je te laat komt, komen we in de knel met de voorwaarden – rust, voorbereiding, overleg – die juist belangrijk zijn. Kom vooral ook niet te vroeg: we zijn dan wellicht nog met een andere klant bezig.

Mag ik iemand meenemen?

Ja, dat mag. Maar realiseer je dat het soms een lange zit is en jouw ‘steun’ zich kan gaan vervelen. Hierdoor wordt het voor jou ook weer lastiger. Het beste is om alleen te komen. Wil je dat liever niet? Dan is het prima om een iemand mee te nemen.

Let op; Kinderen jonger dan 12 jaar mogen écht niet mee naar binnen, ook geen lieve baby’s die anders altijd rustig slapen. Een tattoo studio is geen plek voor kinderen. Het is bij Haarlem Tattoo dan ook niet toegestaan om kinderen mee te nemen bij een kennismakingsgesprek, tijdens het zetten, of bij het eventuele nawerk.

Kan ik bij Haarlem Tattoo pinnen?

Ja, dan kan!

Nazorg: moet ik smeren?

Na het zetten wordt van de tattoo zorgvuldig door ons ingepakt. Dit kan zijn met tattoo folie of gewoon huishoudfolie. Wanneer het plastic er na een paar uur afgaat, kun je de tattoo insmeren met een goede crème. Bij voorkeur geen vaseline of uierzalf; dit sluit je tattoo volledig af. En mocht daar vuil opkomen, blijft het er ook ‘heerlijk’ op plakken.

Schaf voor thuis een schone nieuwe tube crème aan. Een schone en nieuwe tube! Dus geen tube die nog ergens in een laatje ligt. Daar zitten bacteriën op en deze kunnen zorgen voor een ontsteking. Het insmeren van jouw nieuwe tattoo bevordert de genezing van de huid en houdt de korstjes iets zachter. Maar uiteindelijk moet je lichaam zelf de tattoo laten genezen en is het smeren vooral prettige verlichting.

Kan ik een tattoo cadeau geven?

Dat kan, Haarlem Tattoo heeft waardebonnen. We doen er een mooie geschenkverpakking omheen. Je kunt ieder gewenst bedrag als tegoed op de bon laten zetten. Kijk voor de mogelijkheden eens hier.

Tattoos met as van overleden dierbaren 
Het zetten van tattoos wordt afgeraden door de Alle controlerende instanties. Dit is op zich al reden genoeg om het niet te doen. Een andere goede reden om ervan af te zien, is dat as kankerverwekkend kan zijn.  Bovendien kunnen er ontstekingsreacties ontstaan die anders niet bij het zetten van een tattoo hoeven voor te komen. Haarlem Tattoo zet geen tattoos met as en adviseert dit ook niet te laten doen.

Doet het zetten van een tattoo pijn?

Iedereen ervaart de pijn van het zetten anders. De ervaringen verschillen van persoon tot persoon. Het is lastig om te zeggen hoeveel pijn het doet, maar het pijnloos zetten van een tattoo is – bij ons – nog nooit gebeurd.

Is de inkt eigenlijk vegan? 
Haarlem Tattoo maakt gebruik van World Famous Ink, Eternal Ink en Intenze Ink. Dit zijn inktmerken zónder dierlijke toevoegingen.
Nalopen: ‘zit daar ‘garantie’ op? 
Heeft jouw tattoo na genezing een touch up nodig? Haarlem Tattoo biedt de gelegenheid jouw nieuwe tattoo voor je na te lopen. Je mag hiervoor binnen drie weken en zes maanden na het zetten langskomen om dit kosteloos te laten doen.

Kom je pas na zes maanden langs met deze wens? De garantie is dan vervallen; je kunt tegen het normale uurtarief geholpen worden. Wanneer je een afspraak hebt staan voor het ‘nalopen’ en je komt deze niet na, dan vervalt ook de garantie en wordt bij een vervolgafspraak het normale tarief gerekend.

Heb je vragen over hoe en wat voor en tijdens het zetten, kijk hier!  

Liever meer weten over nazorg? Lees hier verder.