Haarlem Tattoo Stijlenindex


Bio Mechanical
Terminator tattoo Mechanische en organische elementen, die samen een indrukwekkend en surrealistisch effect geven.


Black & Grey
Werkt altijd Subtiele en zachte schaduwen, fijn lijnwerk, veel zwart en diverse tinten grijs.


Botanical Print
Tot op de nerf nauwkeurig Jouw favoriete blad of de bloem wordt in tatoeage-inkt gedipt en voorzichtig op de huid gelegd. De afdruk die achterblijft is het definitieve ontwerp voor de tatoeage.


Cover
De ruil van je leven Oude liefdes en vervelende herinneringen inruilen tegen een indrukwekkende nieuwe tatoeage. Bij covers zijn vrijwel altijd twee sessies nodig.


Dotwork
Puntsgewijs Gedeeltelijk of helemaal opgebouwd uit puntjes, hoofdzakelijk met zwarte inkt. De afstand tussen de puntjes bepaalt hoe licht of donker de tatoeage eruitziet.


Fine Line
Fijntjes Dikke en dunne, korte en lange lijnen in thema’s die variëren van sierlijke bloemen tot geometrische vormen. Meestal met zwarte inkt gezet.


Folk Art
Folklore Oost-Europese stijl die zich kenmerkt door kleuren, bloemen, vogels en bijzondere patronen.
Full Color Realistic
Nét echt Veel en vol kleur, veelal volledig ingekleurd, en vooral realistisch: trend- en tijdloze stijl.


Geometric
Stoere precisie Patronen en vormen uit de wiskunde die met precisie worden gemaakt, al dan niet gecombineerd met een afbeelding zoals een dier, symbool of mandala.


Mandala
Diepere betekenis Vooral lijnwerk, symmetrie, dotwork en vaak ook geometrische vormen, met een diepere betekenis en sierlijk karakter.

Maori
Verhaal op je huid Ingewikkelde en specifieke combinaties van verschillende cirkelachtige vormen en figuren. Alle figuren samen vertellen een verhaal.


Mehndi
Mooi ornament Bekende body art uit Zuid- Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Fijne lijntjes en patronen, die als ornamenten op de huid worden aangebracht.


Mixed Styles
Kunstzinnige collage Verschillende stijlen in één tatoeage: kleur en zwart, fijne lijnen en water color, of bijvoorbeeld mandala en full color realistic. Een waar kunstwerk.


Neo Traditional
Smeltkroes van stijlen Een illustratieve vorm van tatoeëren met vaak dunnere lijnen en meer detail dan bij old school. Ook een uitgebreider kleurenpalet en veelal semi-realistisch.Polynesisch
Tribals met betekenis Veel zwart, dikke en strakke lijnen en allerlei geometrische patronen; deze tribals zijn niet alleen erg mooi, maar dragen ook flink wat betekenis met zich mee.

New School
Lekker overdreven Zware omlijning, sprekende kleuren, en een vaak overdreven karakterisering van het figuur/subject van de tatoeage.


Pop Art
Spierballentaal Superhelden en meesterwerken op je huid. Combinatie van artistieke vintage, bekende – en minder bekende – helden en stripfiguren, en vooral een heleboel creativiteit.


Sketch Style
Houtskooltekening Schetsstijl, alsof de artiest het ontwerp rechtstreeks op je huid heeft getekend. Kan goed in combinatie met een andere stijl zoals mandala.


Sleeve
Een mouw(tje) vol Tatoeages op verschillende plekken op de arm, in verschillende groottes en stijlen. Samen vormen ze een geheel. Full sleeve, driekwart, half of een kwart: het kan allemaal.


Traditional / Old School
Dikke lijnen, weinig kleuren Dikke buitenlijnen en naast het gebruik van zwarte inkt, ‘slechts’ enkele – traditionele – kleuren: geel, rood en groen, en soms paars en blauw.

Trash Polka
Rood, zwart en robuust Een collage van contrasterende, natuurlijke en (foto)realistische elementen, geometrische afbeeldingen en letters. Alleen rode en zwarte inkt worden gebruikt.


Watercolor
Een aquarelschilderijtje Unieke tatoeage met levendige kleuren en een soepele mix van lijn- en ‘schilderwerk’. (Spetters en verfdruipers)


3D
Alsof het óp je huid zit Een driedimensionale tatoeage met perspectief, door het gebruik van specifieke schaduwtechnieken. Vaak erg realistisch: het lijkt alsof er een echte vlinder of spin op je huid zit.