HAARLEM TATTOO BESTAAT VIJF JAAR: WIE JARIG IS, TATOEËERT

In oktober 2013 kwam de eerste blije klant met een in plasticfolie gewikkelde arm de trap af op Reitzstraat 98. Haarlem Tattoo was geopend: een gloednieuwe tattoostudio in Haarlem Noord. Eigenaresse Diana Saarloos besloot na jarenlang werken in de creatieve sector om zich volledig te storten op het tatoeëren. Een geweldig besluit: na vijf jaar is dit de allerleukste tattoostudio van Haarlem en omstreken geworden.

ANTIEK, ONTSMETTINGSMIDDEL EN VERDOMD GOEDE KOFFIE

Diana is apetrots op Haarlem Tattoo. Samen met een shopmanager maken zij van de tattoostudio een ruimte die aanvoelt als huiskamer. De geur van ontsmettingsmiddel verraadt het. Overal waar je kijkt staan antieke meubelstukken, hangen bijzonderekunstvoorwerpen en indrukwekkende tekeningen, verse bloemen, pluche stoelen, en niet te vergeten: er is goede koffie.

En een kauwgomballenautomaat waar een verhaal achter zit. De automaat is gevuld met kleine en middelgrote ontwerpenvan Diana. Er mag voor een vriendelijke prijs aan de automaat gedraaid worden. ‘Kauwgomballen Gamble’ noemen de dames van Haarlem Tattoo het. Een groot succes, zo blijkt. Bij eerdere speciale Gambledagen stonden mensen rijen dik om een gokje te wagen. Om uniek te blijven, moet jeludieke dingen doen.

HARD WERKEN, CONTINU LEREN EN CREATIEF ZIJN

Maar succes bereik je niet zomaar. Daar moet je veel voor doen. En soms ook van alles voor laten. Tot laat op de avond schetsen en ontwerpen, dagenlang klussen in de studio, kennis bijschaven, de geldende wet- en regelgeving kennen, hygiëne waarborgen, de website en social media op orde houden en oh ja: ook gewoon goed werk leveren. Net als bij andere ondernemingen, gaat het runnen van een tattoostudio met vallen en opstaan.

Haarlem Tattoo is geen doorsnee tattoostudio. Je vindt hier geen personeel dat rondloopt in leren bikerjacks en heavy metal op standje twintig heeft aanstaan. Ook hangen er boven de tafels geen pin-ups of enge plaatjes van skulls en horrorfiguren. Nee, deze studio ademt creativiteit en hartelijkheid uit. No nonsens, kwaliteit en kunstzinnigheid zijn belangrijk voor Diana. Klanten krijgen van hen eerlijk advies en goed resultaat.

KLANT IS KONING, KLASSE IS KONINGIN

Beiden hebben zij hun eigen stijl ontwikkeld, maar Diana zet alsnog, indien reëel, iedere gewenste tatoeage. Klant is altijd koning, maar klasse is koningin. Daarom is een voorgesprek met klanten voor hen belangrijk: zeker weten dat ze op één lijn zitten en de best denkbare tatoeage ooit zetten. Het is overigens geen straf om in de studio langs te komen. Er klinken fijne deuntjes uit de radio, er zijn portfolio’s om doorheen te bladeren, wonderlijke gadgets om je aan te vergapen en geen vraag is te gek. Nou ja…

De klantgerichtheid en creativiteit zijn wellicht bepalend in het succes van Haarlem Tattoo. Of misschien zijn het de authentieke sfeer en originele inrichting van de studio. Het vijfjarig jubileum van Haarlem Tattoo is in ieder geval reden voor een feestje. Gedurende de maand oktober trakteert de tattoostudio op toffe kortingen en verloot waardebonnen. Houd website en Facebook  in te gaten voor alle jubileumacties en wie weet: tot snel!